Vanliga frågor

Det finns en hel frågor kring vad som gäller vid bygge av ett Attefallshus. Det kan röra byggregler men även frågor gällande hur husen står sig vintertid i snö och kyla. Vi har här samlat vanliga frågor och svar som förhoppningsvis ger dig svaren du behöver. Skulle du ha någon fråga som inte finns här så är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Då lovar vi att försöka hjälpa dig.

Du som har ett en- eller tvåbostadshus får, förutom friggebod på maximalt 15 kvadratmeter, även uppföra attefallshus på maximalt 25 m2. Från mars 2020 gäller nya bestämmelser som innebär att man få uppföra attefallshus på 30 m2. Innan man börjar bygga måste man göra en bygganmälan till kommunen. Även om byggnaden inte kräver bygglov måste man få ett startbesked innan man kan starta med bygget. Attefallshus får byggas utan bygglov på många tomter och användas som komplementbostadshus för permanentboende. Den högsta höjden från mark till taknock får vara 4,0m. och får inte överstiga 30 m2. Huset får uppföras 4,5 meter från tomtgräns. Om den uppförs närmare krävs berörda grannars medgivande.

Man kan spegelvända huset utan extra kostnad, andra förändringar kan medföra extra kostnader.

Attefallsteamets produktion sker inomhus på toppmoderna egna fabriker i Lettland, vilket medför hög produktionssäkerhet med höga miljö krav. Fabriken som etablerades sedan 1992 sätter högt fokus på miljö och kvalité. Allt från fönster, dörrar, kök, paneler, golv, mm produceras på samma fabrik för att minimera föroreningar med mindre transporter och återvinna restmaterial.

Leveranstiden är mellan 10-12 veckor beroende på vilken typ av hus och vilka materialval du har gjort. Datum när huset ska levereras bestämmer vi tillsammans.

Ja, alla våra hus är är byggda för året runt boende i nordisk klimat.

Alla badrum och el är utförda enligt rådande Svenska branschregler.

Handpenning: 5% av det totala beloppet vid signering av köpeavtalet.
Delbetalning 2: 45% i samband med produktionsstart av huset.
Delbetalning 3: 45% innan husleveransen lämnar fabriken.
Delbetalning 3: 5% efter slutbesiktning som ska göras inom 5 dagar efter leveransen.

– Bygganmälan och all kontakt med kommunen. Kommunens avgifter betalas av köparen.
– Nyckelfärdigt, välisolerat hus enligt specifikationer för den valda modellen.
– Transport till: Kapellskär med omnejd + 5 mil ( övriga platser tillkommer ett transporttillägg).
– Lyftkran upp till 10 000 kr.

Uppskattade priser:
– Avgifter till kommunen: 4 000 kr – 15 000 kr
– El, vatten och avlopp framdragning : 20 000 kr – 40 000 kr
– Block grund : 30 000 – 70 000 kr
– Plint grund : 70 000 – 110 000 kr
– Anslutningar VA/EL 10 000-15 000 kr

I trähus uppleves ofta tyst, varm och ombonad känsla. Trä är mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö. Att bygga inomhus innebär att materialet inte förstörs och får onödig åverkan av väder och vind, det blir ingen fukt i konstruktionerna och ingen risk för mögeltillväxt.

Alla våra hus är skyddade under transporten. Attefallssteamet ansvarar för eventuella transportskador fram till köparens tomtgräns.

Vi lämnar 10 års garanti på husets konstruktion, fönster, dörrar och tak. Vitvaror, badrumsporslin, varmvattenberedare ansvarar respektive leverantör/producent för. Vanligtvis 1-5 år beroende på tillverkare.

Intresseanmälan

Skicka en intresseanmälan så tar vi kontakt med er och skapar en unik lösning för just er. Du binder dig inte till något genom att skicka en intresseanmälan.

Attefallsteamet
Box 24
193 21 Sigtuna
Besöksadress:
Nybygget 101
195 61 Arlandastad

08-36 28 28
070-310 01 01
info@attefallsteamet.se
Integritetspolicy